Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet
- 150 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 diente de ajo
- 300 g de agua
Sopa
- 400 g de tomate maduro en cuartos
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de orégano seco
- 1 pellizco de ajo en polvo
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- 2 - 3 lonchas de jamón serrano (cortadas en 3-4 trozos)
- 30 - 40 g de picatostes
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 547 kJ / 131 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho de espárragos verdes
2 godz.
Sopa fría de pepino al eneldo
5 min
Crema fría de aguacate
5 min
Sopa fría de manzana y puerro
2h 40min
Crema de aguacate y coco
10min
Gazpacho de hierbabuena
10min
Crema fría de melón y manzana al aroma de limón y menta
5 min
Sopa fría de zanahoria y naranja con nata al eneldo
30 min
Crema de guisantes dulces y polvo de kikos (Salvador Gallego)
2h 15min
Gazpacho de espárragos blancos
1h 5 min
Pastel de salmón
2h 20min
Crema fría de tomate y albahaca
5 min