Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pâtes sèches, type fidelini (7 minutes de cuisson)
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 4 gousses d'ail
- 40 g d'huile d'olive
- 800 g de purée de tomates en conserve
- 120 g de concentré de tomate
-
4
cubes de bouillon de légumes (pour 0,5 l chacun), émiettés
lub 4 c. à café bombée de bouillon déshydraté de légumes - 2 - 3 c. à café de cumin en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 1600 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 599 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de pâtes
35min
Bolognaise express
20min
Soupe de courgettes, fromage et pâtes alphabet
40min
Soupe façon couscous
40min
Soupe de pommes de terre et champignons séchés
35min
Maguro sando au thon
Brak ocen
Velouté de courgettes
45min
Coquillettes express
15min
Coquillettes express
30min
Soupe de lentilles aux pâtes et à la patate douce
35min
Bouillon aux pâtes alphabet
25min
One pot pasta crevettes, épinards et champignons
30min