
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à gaufres
- 2 œufs blancs et jaunes séparés
- 360 g de lait
- 10 g de gingembre
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- 125 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 70 g de beurre fondu
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 125 g de farine de maïs
La garniture
- 2 avocats bien mûrs
- le jus d'1/2 citron jaune
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 125 g de yaourt nature
- ½ c. à café de mélange d'épices mexicaines
- 100 g de tomates cerise coupées en deux
- 300 g de surimi râpé saveur crabe
- 10 brins de coriandre fraîche équeutés et hachés
- 10 feuilles de salade verte
- beurre pour le gaufrier (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 311.2 kcal / 1302.1 kJ
- Białko
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Błonnik
- 2.2 g