Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g de bulots, coupés en deux ou trois
- 200 g de tomates séchées, coupées en dés
- 1100 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 250 g de pâtes sèches, type conchiglie
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854.8 kJ / 439.8 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1022.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne à la tunisienne
1h 15 min
Cuisson du riz long blanc
35 min
Poireaux et œufs durs, sauce gribiche
35 min
Chantilly au chèvre sucrée
10min
Mayonnaise
5min
Pizza quatre fromages
1 Std. 40 Min
Orangeade à la fleur d'oranger
2h 20 min
Crème fouettée aux mûres
15min
Crème fouettée au citron
10min
Chantilly au clou de girofle
20min
Riz méditerranéen aux moules et au chorizo
1h 5 min
Chantilly au chocolat
2 Std. 10 Min