Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g de bulots, coupés en deux ou trois
- 200 g de tomates séchées, coupées en dés
- 1100 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 250 g de pâtes sèches, type conchiglie
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854.8 kJ / 439.8 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1022.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtes au pesto d'avocat
25 Min
Spaghetti aux anchois et huile piquante
40min
Escalopes de foie gras panées aux kumquats
35 Min
Crème fouettée au citron
10 Min
Gnocchi farcis aux anchois, sauce tomate au basilic
1h 40min
Riz cantonais
45min
Riz cantonais
12 Std.
Farfalle aux palourdes et tomates-cerises
30 Min
Penne aux moules
1h
Pâtes complètes aux crevettes
55 Min
Pâtes à la tomate et aux calamars
30 Min
Haricots verts et sauce au curry
45min