Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine à pain, type Manitoba, et un peu pour fariner
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
- farine à pain, type Manitoba pour fariner
La garniture
- 200 g de mozzarella, coupée en morceaux (2-3 cm)
- 150 g de salami piquant italien, type 'Nduja (voir "Information(s)")
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 250 g de tomates datte
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3895 kJ / 931 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza quatre fromages
1h 40min
Pizza romaine
1h 40min
Pizza jambon-champignons
1h 35 min
Pizza tomate et roquette
1h
Pizza XXL
3h
Pizza quatre fromages
1u. 45min
Pizza quatre saisons
1h 35 min
Pizza au saumon fumé
1h 35 min
Pizza au thon, aux olives et aux tomates
30min
Pizza au fromage et aux lardons
1hod. 30min
Pizza chèvre-miel
1j 50 menit
Pizza poivron chèvre et chorizo
2h