Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine à pain, type Manitoba, et un peu pour fariner
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
- farine à pain, type Manitoba pour fariner
La garniture
- 200 g de mozzarella, coupée en morceaux (2-3 cm)
- 150 g de salami piquant italien, type 'Nduja (voir "Information(s)")
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 250 g de tomates datte
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3895 kJ / 931 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza quatre fromages
1h 45min
Pizza aux fruits de mer
2h
Pizza quatre fromages
1h 40min
Tourte au roquefort
2h 15min
Pizza au saumon
1h 15 min
Fougasse briochée, oignon et fromage
45min
Pizza au fromage et aux lardons
1h 30min
Pizza au thon
1h 40min
Pizza romaine
1h 40min
Quiche au poulet, curry et champignons
45min
Pizza XXL
3h
Pizza poivron chèvre et chorizo
2h