Pizza Diavola

4.8 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
3 portions

Składniki

La pâte
  • d'eau
    220 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
    1 c. à café de poudre de malt
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
    2 c. à café de levure boulangère sèche
  • de farine Manitoba et un peu pour le plan de travail
    400 g
    400 g de farine de blé
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • de sel
    1 c. à café
  • d'huile d'olive extra vierge pour huiler
La garniture
  • de mozzarella coupée en morceaux (2-3 cm)
    200 g
  • de salami piquant italien, type 'Nduja (voir "Information(s)")
    150 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • de tomates cerise
    270 g
  • de sel
    1 c. à café
  • farine Manitoba pour le plan de travail
  • d'huile d'olive extra vierge
    3 filets

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1075 kcal / 4497.8 kJ
Białko 42.6 g
Tłuszcz 50.5 g
Węglowodany 111.1 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Sód 2861.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...