Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggenbrötchen
- 120 g Roggen
- 300 g Weizenmehl Type 405
- 1 TL Salz
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 300 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
Wacholdergulasch und Fertigstellung
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 500 g Wildgulasch
- 1 ½ - 2 TL Salz nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 150 g Knollensellerie, in Würfeln (2 cm)
- 20 g Tomatenmark
- 30 g Bratensaucen-Paste
- 150 g Rotwein, trocken
- 80 g Gin
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3262 kJ / 779 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Italienischer Hackbraten mit Basilikumcreme
1 godz. 10 min
Krebssuppe
45 Min
Carpaccio von gebratenem Rinderfilet
24h
Bier-Ähren
14h
Sylter Landei mit gebackener Auster
30 Min
Coq au vin
2h
Boeuf Bourguignon
9 godz. 30 min
Fischfilet im Basilikumteig
1 godz.
Andalusische Fischsuppe
50min
Sizilianischer Nudelschnecken-Auflauf
6h 30min
Rotwein-Ente mit Feigen
50min
Mallorquinische Fischsuppe
35 Min