Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le bouillon
- 2 oignons, coupés en deux
- 2 carottes, coupées en morceaux d'1 cm
- 2 branches de céleri, émincées
- 1 feuille de laurier
- 500 g de plat de côtes, désossé et coupé en dés de 2 cm
- 1500 g d'eau
- 4 os à moelle de bœuf
- 2 c. à soupe de gros sel
-
3
pincées de pistils de safran (0,3 g)
lub 3 g de safran en poudre
Le risotto
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 400 g de riz spécial risotto, type carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 900 g de bouillon
- 50 g de beurre froid, coupé en dés
- 80 g de fromage grana padano, râpé finement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 200 kJ / 528 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30 min
Soupe de maïs et saucisses de Vienne
25 min
Focaccia aux tomates et à l'origan
2h 50min
Risotto aux asperges
45 min
Gnocchi de pommes de terre
1h 15min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Risotto (Escale gourmande)
30 min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 min
Risotto aux bolets et au brie
35 min
Risotto milanais au safran
30 min
Spätzlis au fromage
1 godz. 10 min
Risotto aux morilles
45 min