Tex-Mex chicken soup

Tex-Mex chicken soup

4.6 121 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • chicken thigh fillets cut into pieces (approx. 2-3 cm)
    500 g
  • taco seasoning (see Tips)
    1 ½ - 2 tbsp
  • onion cut into halves
    80 g
  • garlic clove
    1
  • jalapeño chilli trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
    1 - 2
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • green capsicum cut into pieces (approx. 1 cm)
    150 g
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • water
    650 g
  • grated cheddar cheese to serve
    100 g
  • avocado flesh only, sliced, to serve
    1
  • sour cream to serve
    80 g
  • fresh coriander leaves to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 490.4 kcal / 2059.7 kJ
Białko 30.3 g
Tłuszcz 34.6 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Sód 1802.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...