![Pasta choux Pasta choux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8e0cf2e9-8316-4955-9221-76264ba6876e/Derivates/adb04fde-7de3-423b-843f-1a367b72a2e8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 18 pezzi
- Kalorie
- 5075.2 kJ / 1213 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 97.5 g
- Tłuszcz
- 79.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.2 g
- Sód
- 194 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavatelli
1 Std. 30 Min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1 Std.
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Pasta choux al cacao
1 Std. 10 Min
Code di aragosta con crema pasticcera
6 Std.
Paris Brest
3h 30min
Pasta biscotto
1 Std.
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 Std.