Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 300 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 170 g di acqua
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Copertura
- 200 g di zucchero
- 1 albume (35 g circa)
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1320 kJ / 315 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parrozzo
1h 10min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Chiffon cake alla vaniglia
1 godz. 30 min
Chiffon cake alle fragole
1 godz. 30 min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 Std.
Chiffon cake cappuccino
1h 10min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1 godz. 30 min
Chiffon cake
4 Std.
Chiffon cake ai frutti di bosco
1 godz. 30 min
Chiffon cake bicolore
1 godz. 30 min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1 godz. 30 min
Chiffon cake al cioccolato
1h 10min