Chiffon cake al limone
TM5 TM6

Chiffon cake al limone

4.8 (128 ocen)

Składniki

Torta

  • 6 uova
  • 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
  • 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 300 g di farina tipo 00
  • 300 g di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g di olio di semi di girasole
  • 170 g di acqua
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci

Copertura

  • 200 g di zucchero
  • 1 albume (35 g circa)
  • 10 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1320 kJ / 315 kcal
Białko
5.1 g
Węglowodany
51.5 g
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy