Urządzenia i Akcesoria
Pasticciotti leccesi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 pezzi
Składniki
Pasta frolla
-
1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
-
125 g zucchero
-
125 g di strutto a temperatura ambiente
-
1 uovo
-
1 tuorlo d'uovo
-
250 g di farina tipo 00
-
2 pizzichi di ammoniaca per dolci
Crema
-
1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
-
40 g di farina tipo 00
-
60 - 100 g zucchero a piacere
-
2 uova
-
500 g di latte
Terminare la preparazione
-
1 tuorlo d'uovo
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
7.8 g
Kalorie
1502 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
46.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Focaccia barese
2h 55min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Cartellate
1h 5min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Pizzi leccesi
6h
Pasta Choux
2h
Paris Brest
3h 30min
Pasta choux al cacao
1h 10min
Fruttone leccese al cioccolato
1h 40min
Pitta rustica salentina
1h 40min
Minestra di fave con cicoria
50min