Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 125 g di zucchero
- 125 g di strutto a temperatura ambiente
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 250 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di ammoniaca per dolci
Crema
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 40 g di farina tipo 00
- 60 - 100 g di zucchero, a piacere
- 2 uova
- 500 g di latte
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo d'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Cartellate
1h 5 min
Minestra di fave con cicoria
50 分钟
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Pasta choux
2小时
Pizzi leccesi
6h
Pitta rustica salentina
1h 40min
Pucce
7 godz.
Calzone pugliese alle cipolle
2小时 30 分钟
Calzoncelli melfitani
1h 40min
Cartucce napoletane
1小时 30 分钟
Zeppole di San Giuseppe
1sa 50 dk
Pettole pugliesi
3h