Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 200 g di uova intere (4 uova)
- 50 g di tuorli (circa 3 tuorli)
- 170 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 5 g di scorza di limone grattugiata
- 120 g di farina di grano forza 180 W
- 50 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 862.4 kJ / 206.1 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 33.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta choux
2h
Pan di Spagna
1hod. 50min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Crema chiboust
1h
Code di aragosta con crema pasticcera
6 Std.
Cigni alla crema diplomatica
2h
Crema diplomatica
30min
Torta mimosa
1h 5 min.
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min
Crema mousseline
1h
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min.
Bignè con crema pasticcera
3h