Mousse al cardamomo e zafferano con coulis di lamponi
TM6 TM5 TM31

Mousse al cardamomo e zafferano con coulis di lamponi

4.0 (4 oceny)

Składniki

Mousse al cardamomo e zafferano

  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 160 g di latte intero
  • 2 bustine di zafferano in polvere
  • 40 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di semi di cardamomo
  • 10 g di fogli di gelatina, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 200 g di yogurt greco bianco

Coulis di lamponi

  • 250 g di lamponi
  • 60 - 70 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1069 kJ / 255.5 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
26.3 g
Tłuszcz
15.2 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Błonnik
2.8 g
Sód
58 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy