Mousse al cardamomo e zafferano con coulis di lamponi

Mousse al cardamomo e zafferano con coulis di lamponi

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Mousse al cardamomo e zafferano
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di latte intero
    160 g
  • di zafferano in polvere
    2 bustine
  • di zucchero
    40 g
  • di semi di cardamomo
    1 cucchiaino
  • di yogurt greco bianco
    200 g
  • di fogli di gelatina ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    10 g
Coulis di lamponi
  • di lamponi
    250 g
  • di zucchero
    60 - 70 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 255.5 kcal / 1069 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 15.2 g
Węglowodany 26.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 58 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...