![Pere al vino con crema inglese Pere al vino con crema inglese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43F86745-AE01-4545-8446-E49B11E12AD9/Derivates/07bb03a0-a913-43c2-bd88-a97f00817a10.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema inglese
- 300 g di latte intero
- 4 tuorli
- 50 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Pere al vino
- 750 g di vino rosso
-
100
g di vino Porto
lub 100 g di acqua - 250 g di acqua
- 350 g di zucchero
- 2 stecche di cannella
- 2 bacche di anice stellato
- 2 pezzi di scorza di arancia (1x3 cm circa)
- 4 pere Kaiser o coscia (circa 180 g l'una), sbucciate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2859.8 kJ / 683.5 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 134.1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 40.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pere al vino rosso a Cottura Lenta
5 godz.
Petto d'anatra all'arancia sottovuoto con crema zabaione
2hod. 5min
Pere al vino rosso
3 godz. 20 min
Crumble con biscotti secchi, pere e caramello
1hod.
Petto d'anatra sottovuoto con purè di carote arrostite
3h 45min
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1hod. 35min
Piccole pavlove con mousse al caramello
3 Std.
Contorno di verdure con zabaione al Parmigiano Reggiano
50min
Tarte tatin
2hod. 30min
Crème caramel (TM6)
4 godz.
Caramello liquido
35 min
Panna cotta con salsa al caramello
6h 20min