Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema inglese
- 300 g di latte intero
- 4 tuorli
- 50 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Pere al vino
- 750 g di vino rosso
-
100
g di vino Porto
lub 100 g di acqua - 250 g di acqua
- 350 g di zucchero
- 2 stecche di cannella
- 2 bacche di anice stellato
- 2 pezzi di scorza di arancia (1x3 cm circa)
- 4 pere Kaiser o coscia (circa 180 g l'una), sbucciate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2859.8 kJ / 683.5 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 134.1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 40.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zabaione al liquore d'arancia
15 min
Zabaione allo spumante
15 min
Crostini integrali con crema di Gorgonzola e champagne
1h 20min
Pere al vino rosso
3h 20 min
Uova di quaglia e asparagi in salsa di senape
40 min.
Cappello del prete Sottovuoto con salsa verde
5h 30 min
Zabaione
15 min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10h 30 min.
Macedonia calda di mele con zabaione alla cannella
30min
Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole
20 min.
Crème caramel (TM6)
4h
Zabaione (TM6)
15 min