![Crumble di mele e ciliegie Crumble di mele e ciliegie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/682299C0-5C49-401E-9211-745500649823/Derivates/C48917D5-9D30-4E69-B275-568AC3975055.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di farina tipo 00
- 80 g di farina di mandorle
- 70 g di zucchero
- 90 g di burro di mandorle (vedere consigli)
- 200 g di mele, sbucciate e a tocchetti (2-3 cm)
- 600 g di ciliegie denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1527 kJ / 363 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel di ricotta e pane
2 Std. 30 Min
Crumble di mele e grano saraceno
6 Std. 20 Min
Apple crumble (senza lattosio)
50min
Dessert di riso al mango
55 min
Insalata di sedano rapa e mele
10 min
Crumble ai frutti rossi e fiocchi d'avena
1 godz.
Strudel di mele
1h 35min
Crumble mele, fragole e rabarbaro
1 godz.
Apple crumble (Crumble di mele)
1 godz.
Purè di sedano rapa
35min
Composta di mele e uvetta alla cannella (senza zuccheri aggiunti)
1 Std. 20 Min
Apple pie
1 Std. 20 Min