![Composta di castagne, pere e vaniglia Composta di castagne, pere e vaniglia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40BD9107-CA65-4039-AAE9-A739ACD8B459/Derivates/8d294c0e-5893-4628-b989-f8da6a83ffab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di castagne cotte e pelate
- 400 g di pere Williams sbucciate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di zucchero di canna
- 50 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138.1 kJ / 272 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 2 mg
Alternatywne przepisy
Composta di mele e uvetta alla cannella (senza zuccheri aggiunti)
1 Std. 20 Min
Composta di fichi
1h
Confettura di ananas e zenzero
40min
Composta di pere, vaniglia e zenzero
1 Std. 20 Min
Torta di castagne integrale
1 Std. 30 Min
Crema di marroni
1 Std. 10 Min
Composta di pere e zenzero (a ridotto contenuto di zuccheri)
1 Std. 20 Min
Confettura di fichi e mandorle
1h 35min
Confettura di kiwi
50 Min
Salsa peperoni rossi e mele
35 Min
Confettura di cipolle di Tropea
55 min
Confettura di fichi
1h