Scones al farro e crema allo yogurt greco con frutti di bosco
TM6 TM5 TM31

Scones al farro e crema allo yogurt greco con frutti di bosco

4.9 (10 ocen)

Składniki

Crema allo yogurt greco

  • 300 g di yogurt greco bianco
  • 40 g di miele

Scones

  • 200 g di farina di farro
  • 50 g di fiocchi di avena
  • 50 g di zucchero di canna + q.b.
  • 10 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 1 pizzico di sale
  • 50 - 60 g di burro morbido a pezzi
  • 150 g di yogurt greco bianco
  • 50 g di yogurt bianco

Terminare la preparazione

  • 200 g di frutti di bosco misti
  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1101.6 kJ / 263.3 kcal
Białko
10.5 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
10.4 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Błonnik
2.2 g
Sód
60.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy