Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coulis di fichi
- 250 g di fichi, la polpa
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 40 g di zucchero
Gelato al Gorgonzola
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 250 g di latte intero
- 200 di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1459.7 kJ / 348.8 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Bavarese al mandarino
4h 45min
Gazpacho
15 min
Uova scozzesi con salmone e salsa alla senape
1 godz.
Bavarese al frutto della passione
3h
Terrina di anatra e pollo con amarene
9 godz. 30 min
Mini capresi con gelée al pomodoro
1h 30min
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10h 20min
Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta
10h 20min
Gazpacho fragole e pomodoro
2sa 10 dk
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1 godz. 5 min
Gelato al Parmigiano reggiano
10h 40min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min