Erbsenpasta mit Garnelen

Erbsenpasta mit Garnelen

3.1 114 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    50 g
  • Garnelen, roh, groß, geschält
    200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Schalotte (ca. 30 g), halbiert
    1
  • Erbsen, frisch (siehe Tipp)
    250 g
  • Wasser
    700 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Farfalle
    320 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 464 mg
Białko 24 g
Kalorie 2088 kJ / 499 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...