Erbsenpasta mit Garnelen
TM6 TM5

Erbsenpasta mit Garnelen

3.1 (105 ocen)

Składniki

  • 50 g Olivenöl
  • 200 g Garnelen, roh, groß, geschält
  • 1 ½ TL Salz
  • 1 Schalotte (ca. 30 g), halbiert
  • 250 g Erbsen, frisch (siehe Tipp)
  • 700 g Wasser
  • 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
  • 320 g Farfalle

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2088 kJ / 499 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
7.6 g
Sód
464 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy