Pasta mit Mettbällchen und Auberginen-Sugo

Pasta mit Mettbällchen und Auberginen-Sugo

3.8 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Mett
    250 g
  • Fenchelsaat
    1 EL
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Aubergine in Stücken (2 cm)
    350 g
  • Staudensellerie in Stücken (1 cm)
    100 g
  • Möhren in Stücken (1 cm)
    100 g
  • passierte Tomaten
    400 g
  • Gemüsefond
    200 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Gewürznelken
    2
  • Lorbeerblätter
    2
  • Chiliflocken
    1 TL
  • Wasser zum Kochen
  • Fusilli
    400 g
  • Basilikum abgezupft
    4 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 711 kcal / 2975 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...