Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rollo de bonito
- 2 dientes de ajo
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 70 - 80 g de aceitunas verdes sin hueso
- 120 g de pimientos del piquillo (escurridos)
- 150 g de cebolla en cuartos
- 30 g de aceite de oliva
- 1000 g de bonito fresco en trozos de 2-3 cm
- 40 g de pan rallado
- 2 huevos
- 100 g de leche
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Salsa de tomate y pimientos
- 150 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 800 g de tomate triturado en conserva
- 130 g de pimientos del piquillo
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1978 kJ / 473 kcal
- Białko
- 47.4 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1043.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Casadielles
3h
Bonito a la riojana
50min
Marmitako
40 min
Marañuelas de Avilés
3h 15min
Bombones de oricios
4 Std. 20 Min
Calamares en su tinta
1hod. 5min
Vinagreta de pimientos
5min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2 godz.
Croquetas de cecina y queso de cabra
9h 20 min
Albóndigas de bonito
45 min
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 godz. 10 min