Feldsalat auf Kartoffelbett mit Specktopping

Feldsalat auf Kartoffelbett mit Specktopping

4.7 448 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotte
    1
  • Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Braten
    60 g
  • Apfelessig
    15 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln festkochend, in mundgerechten Stücken
    750 g
  • Katenschinkenwürfel
    120 g
  • Sonnenblumenkerne
    40 g
  • Feldsalat
    160 g
  • Butter in Flöckchen
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 2225 kJ / 531 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...