Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 brins de persil plat frais
- 600 g de tomates, coupées en quatre
- 180 g d'oignons, coupés en morceaux
- 3 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 250 g de lentilles corail
- 500 g d'eau
- 300 g d'aubergines, coupées en rondelles
- 300 g de courgettes, coupées en rondelles
- 2 - 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 - 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g de gruyère râpé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1275 kJ / 300 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentilles corail et quinoa au curry
25min
Couscous végétarien
35min
Lasagne aux légumes à la béchamel légère
1h
Curry d'aubergines, tomates et pois chiches
35min
Ratatouille aux lentilles
50min
Lasagne aux légumes
1h
Tomates farcies au sarrasin
1h
Lentilles corail à la provençale
30min
Hachis de légumes au boulgour
1h 15min
Tarte croustillante carotte et courgette
1h
Curry de légumes
25min
Lasagne aux légumes
1h 5min