Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 250 g de lait de coco
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 - 4 branches de coriandre fraîche, grossièrement hachées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2148 kJ / 511 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto de potiron au lait de coco
40 min
Risotto exotique
30 min
Risotto (Escale gourmande)
30 min
Risotto aux herbes et fromage de chèvre
30 min
Risotto crémeux au camembert
35 min
Risotto au curry et noix de coco
35 min
Risotto au pesto et au chèvre
30 min
Risotto au potiron
35 min
Risotto aux raisins et gorgonzola
40 min
Risotto chèvre-brocoli
45 min