Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- beurre, pour le moule
- 4 œufs (53-63 g chacun)
- 120 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
La compotée de fraise
- 800 g de fraises, coupées en deux et quelques fraises pour la finition
- 20 g de beurre
- 80 g de sucre en poudre
La cream cheese
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 200 g de fromage à tartiner, type Philadelphia et très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1390.4 kJ / 330.9 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 170.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche de Noël façon forêt-noire
2h 30 min
Bûche express au praliné
45min
Jardin de Pâques
2 godz. 25 min
Gâteau à la pâte à tartiner et aux poires
1h 45min
Layer cake
1h 45min
Glaçage royal (Glace royale)
5 min
Layer cake au lemon curd
5h
Gâteau crémeux à la vanille
13h
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Naked cake aux framboises
1h 30min
Génoise au chocolat
45min
Layer cake façon tiramisu
1h 15 min