Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine sans gluten maison, et un peu pour fariner
- 150 g de beurre doux, préalablement congelé en morceaux puis étalé sur une plaque 4h avant
- 70 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1760.7 kJ / 420.8 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 45 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie sans gluten
1 godz. 40 min
Cookies sans gluten aux noisettes
35min
Brioche sans gluten
2 godz. 15 min
Mix de farines sans gluten
5 min
Brioche sans gluten
3ωρ. 15 λεπτ.
Pâte sablée sans gluten
5 min
Blinis sans gluten
2 godz.
Madeleines sans gluten
1 godz.
Pain sans gluten au riz et sarrasin
2 godz. 30 min
Pâte brisée sans gluten
5 min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1 godz. 10 min
Pâte à crêpes sans gluten
1 godz. 30 min