Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)

Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)

3.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 51 godz. 50 min
9 pieces

Składniki

Fermented rice
  • cold rice
    150 g
  • caster sugar
    1 tbsp
  • water boiled and cooled
    2 tbsp
  • ragi (rice wine starter)
    70 g
Batter
  • white rice flour
    165 g
  • water
    1450 g
  • caster sugar
    75 g
  • fruit salt e.g. Eno®
    4 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 109 kcal / 456 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 46 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...