Urządzenia i Akcesoria
Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 51 godz. 50 min
9 pieces
Składniki
Fermented rice
-
cold rice150 g
-
caster sugar1 tbsp
-
water boiled and cooled2 tbsp
-
ragi (rice wine starter)70 g
Batter
-
white rice flour165 g
-
water1450 g
-
caster sugar75 g
-
fruit salt e.g. Eno®4 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
46 mg
Białko
2 g
Kalorie
456 kJ /
109 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 Min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 Std. 40 Min
Chewy Gula Melaka Coconut Candy
50 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies)
2 Std.
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Nasi Lemak
45 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Homemade Pandan Kaya
55 Min