Wersje kompatybilne
Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fermented rice
- 150 g cold rice
- 1 tbsp caster sugar
- 2 tbsp water, boiled and cooled
- 70 g ragi (rice wine starter)
Batter
- 165 g white rice flour
- 1450 g water
- 75 g caster sugar
- 4 g fruit salt, e.g. Eno®
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 456 kJ / 109 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 5min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1óra 50p
Bee Hive Cake
2 godz. 50 min
Black Glutinous Rice Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 25 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Roti Sarang Lebah (Honeycomb Buns)
2h 20min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Super Soft Butter And Milk Buns
2 godz. 40 min