Wersje kompatybilne
Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fermented rice
- 150 g cold rice
- 1 tbsp caster sugar
- 2 tbsp water, boiled and cooled
- 70 g ragi (rice wine starter)
Batter
- 165 g white rice flour
- 1450 g water
- 75 g caster sugar
- 4 g fruit salt, e.g. Eno®
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 456 kJ / 109 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Sambal Belacan
10 min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 5 min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1h 10min
Kuih Sago (Steamed Sago Cake)
1h 20 min
Nasi Lemak
45min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 Std. 45 Min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Sambal Belacan
10 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min