Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pandan Cupcakes
- 6 ½ oz unsalted butter, room temperature, in pieces
- 8 ½ oz granulated sugar
- 3 large eggs, room temperature
- 1 tsp pandan paste
- 10 ½ oz cake flour
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp salt
- 6 ½ oz coconut milk
Salted Gula Melaka Caramel
-
7
oz palm sugar, gula melaka, cut into small pieces
lub 7 oz coconut sugar, cut into small pieces - 2 oz water
- 2 pandan leaves, knotted (opcjonalnie)
- 1 ½ oz unsalted butter
- 2 oz coconut milk
- ½ tsp salt
Coconut Whipped Frosting
- 3 oz confectioners sugar
- 3 ½ oz powdered coconut milk
- 14 oz heavy whipping cream, cold
- toasted coconut flakes, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2465 kJ / 589 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 263 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 Min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Roti Canai (Roti Prata)
3h 55min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20 min
Japanese Cheese Tarts
1h 55min
Super Soft Butter And Milk Buns
2 Std. 40 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 Std. 50 Min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Egg Tarts
50 Min