Ondeh-Ondeh Cupcakes

Ondeh-Ondeh Cupcakes

4.6 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Pandan Cupcakes
  • unsalted butter room temperature, in pieces
    6 ½ oz
  • granulated sugar
    8 ½ oz
  • large eggs room temperature
    3
  • pandan paste
    1 tsp
  • cake flour
    10 ½ oz
  • baking powder
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • coconut milk
    6 ½ oz
Salted Gula Melaka Caramel
  • palm sugar, gula melaka cut into small pieces
    7 oz
    7 oz coconut sugar, cut into small pieces
  • water
    2 oz
  • pandan leaves (opcjonalnie) knotted
    2
  • unsalted butter
    1 ½ oz
  • coconut milk
    2 oz
  • salt
    ½ tsp
Coconut Whipped Frosting
  • confectioners sugar
    3 oz
  • powdered coconut milk
    3 ½ oz
  • heavy whipping cream cold
    14 oz
  • toasted coconut (opcjonalnie) flakes, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 589 kcal / 2465 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 263 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...