Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 250 g shallots
- 10 garlic cloves
- 6 stalks fresh lemongrass, white part only
- 30 g fresh galangal (lengkuas), cut in slices (0.5 cm)
- 20 g fresh ginger, cut in slices (0.5 cm)
- 1 torch lily, bud only, cut in quarters (opcjonalnie)
- 25 g shrimp paste (belacan), toasted
- 150 g cooking oil
- 20 g sugar
- 15 g salt
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 3899 kJ / 932 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 77 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 3052 mg
Alternatywne przepisy
Sambal Belacan
10min
Char Kway Teow
15min
Tom Yum Paste
45min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Nasi Lemak
45min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Homemade Pandan Kaya
55min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
Sambal Petai Prawns
20min
Nyonya Spice Paste
15min
Sambal Belacan
10min
Homemade chicken stock powder
1h 35min