Urządzenia i Akcesoria
Nyonya Spice Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 jars
Składniki
-
dried chillies deseeded, soaked to soften20 g
-
fresh red chillies deseeded5
-
shallots250 g
-
garlic cloves10
-
fresh lemongrass white part only6 stalks
-
fresh galangal (lengkuas) cut in slices (0.5 cm)30 g
-
fresh ginger cut in slices (0.5 cm)20 g
-
torch lily (opcjonalnie) bud only, cut in quarters1
-
shrimp paste (belacan) toasted25 g
-
cooking oil150 g
-
sugar20 g
-
salt15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
3052 mg
Białko
11 g
Kalorie
3899 kJ /
932 kcal
Tłuszcz
77 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2 godz. 35 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min
Sambal chilli
35 min
Nyonya Spice Paste
15 min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Homemade Pandan Kaya
55 min