Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 480 g coconut milk
- 360 g Thai glutinous rice, soaked for 2 hours
- 1 tsp salt
- 10 pandan leaves, tied into knots
- 150 g dried shrimp floss
- 1200 g water
- 1 banana leaf, cut in 16 pieces (15 cm x 8 cm)
- oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 806 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1h
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2h 35 min
Ondeh-Ondeh Cupcakes
1h 15 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Chilli Stuffed Fish
1h
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1h 50 min
Homemade Pandan Kaya
55min