Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 480 g coconut milk
- 360 g Thai glutinous rice, soaked for 2 hours
- 1 tsp salt
- 10 pandan leaves, tied into knots
- 150 g dried shrimp floss
- 1200 g water
- 1 banana leaf, cut in 16 pieces (15 cm x 8 cm)
- oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 806 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sambal Belacan
10 Min
Kuih Sago (Steamed Sago Cake)
1 Std. 20 Min
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1 Std.
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Roti Canai (Roti Prata)
3 Std. 55 Min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 Min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min
Nasi Lemak
45min