Ananas in salsa piccante a Cottura Lenta con cocco tostato

Ananas in salsa piccante a Cottura Lenta con cocco tostato

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 porzione

Składniki

Cocco tostato
  • 50 g di farina tipo 00
  • 30 g di burro freddo
  • 5 g di cannella in polvere
  • 30 g di zucchero bruno
  • 30 g di fiocchi di cocco
Ananas in salsa piccante
  • 1 ananas fresco (circa 2 kg)
  • 1 peperoncino piccante rosso, fresco a metà
  • 400 g di zucchero
  • 380 g di rum scuro
    380 g di acqua
  • 850 g di acqua
  • 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
  • gelato a piacere, per servire
  • gelato gusto a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 693 kcal / 2905 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 97 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 36 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...