![Ananas in salsa piccante a Cottura Lenta con cocco tostato Ananas in salsa piccante a Cottura Lenta con cocco tostato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FBA68CAF-494B-4A08-AF1C-2E3ACE48D188/Derivates/7f840199-87a0-4b04-8497-514a9ab29543.jpg)
Wersje kompatybilne
Ananas in salsa piccante a Cottura Lenta con cocco tostato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cocco tostato
- 50 g di farina tipo 00
- 30 g di burro freddo
- 5 g di cannella in polvere
- 30 g di zucchero bruno
- 30 g di fiocchi di cocco
Ananas in salsa piccante
- 1 ananas fresco (circa 2 kg)
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco a metà
- 400 g di zucchero
-
380
g di rum scuro
lub 380 g di acqua - 850 g di acqua
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
- gelato, a piacere, per servire
- gelato, gusto a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2905 kJ / 693 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 36 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ananas sottovuoto
1j 15 menit
Crema di cavolo riccio alla paprika, insalata di gamberi e edamame
40 min
Zabaione al liquore d'arancia
15 min
Calamari con chorizo e fagioli a Cottura Lenta
5h 30min
Banane sottovuoto con salsa al cocco e cannella
30 min
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1h
Confettura di scalogno
2 Std.
Braciole di maiale sottovuoto con insalata di mele
2h 40min
Succo detox al pompelmo, mela e lamponi (TM6)
15 min
Crema ai frutti rossi (TM6)
20 min
Ananas insaporito (200 g)
15 min
Aperitivo agrodolce (TM6)
10min