Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 315 g di zucchero
- 1030 g di acqua
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 80 g di burro, salato o non salato freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 1 - 2 cucchiaini di estratto di vaniglia naturale (opcjonalnie)
-
1 - 2
cucchiaini di fiocchi di sale (opcjonalnie)
lub 1 - 2 cucchiaini di semi misti (opcjonalnie) - 50 g di aceto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 152.9 kJ / 36.7 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croccante da regalare
1h
Croccante alle mandorle
1h 30min
Gelato al caramello salato (TM6)
14u.
Croccante alle arachidi
1h 30min
Caramelle toffee alle mandorle
1 godz. 45 min
Salsa al caramello (TM6)
1h 30min
Croccante a nido d'ape
1h 30min
Bon bon al cioccolato bianco
4h
Salsa al caramello
35min
Caramello fango
20 min
Salsa al caramello
1h 30min
Caramello liquido
35min