Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Copertura al cioccolato
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Torta chiara
- burro q.b.
- 150 di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di mandorle pelate
- 4 uova (da 60 g)
- 80 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato
- 130 g di olio di semi di girasole
- 200 g di zucchero
- 20 g di miele millefiori
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Torta scura
- 4 uova (da 60 g)
- 80 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato
- 130 g di olio di semi di girasole
- 200 g di zucchero
- 20 g di miele millefiori
- 150 g di farina tipo 00
- 50 g di cacao amaro in polvere
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Composizione della torta
- 200 g di marmellata di arance
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3644 kJ / 871 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 93.9 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al cioccolato
20 min
Muffin glassati
1 Std.
Torta panna, fragole e lamponi
2 godz.
Torta al cioccolato CucinaBarilla
1 Std.
Rotolo decorato
1h 5min
Torta Bicerin
30min
Naked cake al cioccolato
4h
Torta a strati mascarpone e lamponi
5 Std.
Rotolo alla frutta
1h 25 min
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50 min
Torta veloce al cioccolato
20 min
Sacher Torte
2 Std. 30 Min