![Japanese Adzuki Bean Mochi Buns Japanese Adzuki Bean Mochi Buns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0b235a21-df23-4484-a027-03cb17c243f0/Derivates/008f8beb-e3a0-4c4d-916b-c8f7b2426be1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tangzhong bread dough
- 310 g high protein flour (bread flour)
- 230 g fresh milk, icy cold (see tips)
- 1 egg yolk
- 30 g sugar
- ½ tsp salt
- 10 g milk powder
- 1 tsp dried yeast powder
- 25 g butter, softened
Mochi filling
- oil, for greasing
- 100 g Thai glutinous rice, soaked for 4 hours
- 65 g caster sugar
- 585 g water
- 100 g Japanese adzuki bean paste, homemade (see tips) or store-bought
- cold water, for spraying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 189 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Tangzhong Milk Bread
2 Std. 35 Min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Kaya Kok (Kaya Puffs)
1h 10min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Pineapple Tarts
1h 30min
Hokkaido Milk Loaf
4sa 20 dk
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min
Japanese Cheese Tarts
1 Std. 55 Min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Killer Toast
2 Std.