Japanese Adzuki Bean Mochi Buns

Japanese Adzuki Bean Mochi Buns

4.9 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 pieces

Składniki

Tangzhong bread dough
  • high protein flour (bread flour)
    310 g
  • fresh milk icy cold (see tips)
    230 g
  • egg yolk
    1
  • sugar
    30 g
  • salt
    ½ tsp
  • milk powder
    10 g
  • dried yeast powder
    1 tsp
  • butter softened
    25 g
Mochi filling
  • oil for greasing
  • Thai glutinous rice soaked for 4 hours
    100 g
  • caster sugar
    65 g
  • water
    585 g
  • Japanese adzuki bean paste homemade (see tips) or store-bought
    100 g
  • cold water for spraying

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 311 kcal / 1301 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 189 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...