Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tangzhong bread dough
- 310 g high protein flour (bread flour)
- 230 g fresh milk, icy cold (see tips)
- 1 egg yolk
- 30 g sugar
- ½ tsp salt
- 10 g milk powder
- 1 tsp dried yeast powder
- 25 g butter, softened
Mochi filling
- oil, for greasing
- 100 g Thai glutinous rice, soaked for 4 hours
- 65 g caster sugar
- 585 g water
- 100 g Japanese adzuki bean paste, homemade (see tips) or store-bought
- cold water, for spraying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 189 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
1h 15min
Pineapple Tarts
1h 30min
Killer Toast
2h
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 godz. 30 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1h 30min
Hokkaido Milk Loaf
4h 20min
Pandan chiffon cake
5h 15 min
Homemade Pandan Kaya
55min
Homemade Fish Ball Soup
2h