![Tom Yum Paste Tom Yum Paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ffe80c1c-4fa3-41bc-b728-a0a41ba6105a/Derivates/c4332245-1142-41dc-af7b-584c01c5b6db.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 fresh red chillies, cut into halves, deseeded
- 5 garlic cloves (see tips)
- 15 kaffir lime leaves, deveined
- 50 g fresh ginger, cut into slices (0.5 cm)
- 40 g fresh galangal (lengkuas)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 150 g shallots
- 3 tbsp raw sugar
- 20 g shrimp paste (belacan) (opcjonalnie)
- 20 g fresh coriander, roots included
- 2 torch lilies (bunga kantan), buds only
- 15 dried chillies, deseeded (see tips), soaked to soften
- 50 g cooking oil
- 2 tbsp fish sauce
- 50 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 353 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tom Yum Paste
45 Min
Killer Toast
2 Std.
Homemade chicken stock powder
1 godz. 35 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 Std. 45 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Chilli Stuffed Fish
1u.
Sambal Petai Prawns
20 Min
Soy milk
24 godz. 30 min
Crispy Garlic Slices and Garlic Oil
20 Min
Nyonya Spice Paste
15 Min