![Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A4CEA2EF-B891-4950-8931-279E331EA692/Derivates/30fa7b2c-df57-44da-98a1-d95ae1782270.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Saffron Aioli
- 15 oz vegetable oil
- 1 garlic clove
- 1 oz white vinegar
- 1 tsp salt
- 2 pinches saffron
- 2 large eggs, pasteurized
Hurricane Po'Boy
- 4 oz unsalted butter, diced
- 1 tbsp Creole seasoning (see Tip)
- 24 jumbo shrimp, raw, peeled and deveined
- 2 baguettes
- 2 tomatoes, thinly sliced rounds
- ½ iceberg lettuce head, thinly sliced
-
3
hot and spicy pickles, thinly sliced rounds
lub 3 Cajun pickles, thinly sliced rounds - potato chips, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4640 kJ / 1109 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 91 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1660 mg
Alternatywne przepisy
Red Mole Chicken Enchiladas
1h
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1h
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Pork Tortas
2 Std. 20 Min
Korean Beef Bowl
1h
Jalapeño Lobster Mac "n" Cheese
1 Std. 5 Min
Mexican Creamed Corn
30min
Shrimp and Grits
1 Std. 50 Min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Mediterranean Farro Salad
1h 35min
Paella
30min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 Min