![Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9A105007-51F2-45BE-AB11-3FCD685809D3/Derivates/17A53DAF-DB71-4194-8E5D-1B49EED0D711.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orange Balsamic Vinaigrette
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- 1 oz shallots, quartered
- ½ oz orange peel, thin peel only, no pith
- 1 garlic clove
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 oz freshly squeezed orange juice
- ½ oz balsamic vinegar
- ½ oz honey
Quinoa Salad
- 35 oz water
- 7 oz quinoa
- 16 oz baby beets, small red and yellow, peeled, cut into wedges (½ in.)
- 6 oz feta cheese, crumbled
- 4 oz chopped pistachios, unsalted
- orange segments, to garnish
- cilantro leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2105 kJ / 503 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Thai Peanut Crunch Salad
30 min
Guacamole
5 Min
Prosciutto and Sun-Dried Tomato Muffins
50 dk
Kamut Salad with Spicy Lemon Vinaigrette
9h 25min
Moroccan Chicken Bowl
45 min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 Min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 min
Southwest Quinoa
40 min