Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Slaw
- 1 jalapeño chili, stem removed
- ¼ bunch cilantro, leaves and tender stems
- 12 oz cabbage, cored, cut into wedges
- 2 oz mayonnaise
- 1 oz lime juice
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Fish
- 4 oz panko
- 3 oz cornstarch
- 1 tsp salt, divided, plus extra to season, to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season, to taste
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
- 2 oz mayonnaise
- 2 tsp yellow mustard
- 1 tsp garlic powder
- 1 tsp onion powder
- 1 tsp dried Mexican oregano
- ½ tsp ground cumin
- 24 oz cod fish fillet, cut into pieces (1 in. x 3 in. strips)
-
12
corn tortillas, warmed (see Tip)
lub 12 flour tortillas, warmed (see Tip) - Mexican crema, (see Variation)
- 2 limes, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 1154.8 kJ / 276 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 449.9 mg
Alternatywne przepisy
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 Min
Marry Me Chicken
40 Min
Shrimp Orzo with Peas
30 Min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1h 5min
Chili Oil Noodles with Shrimp
30 Min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Slow Cooked Hoisin Pulled Pork with Sesame Ginger Slaw
6h 10 min
Falafel Waffle
40 Min
Philly Cheesesteak
50 Min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1 Std.
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 Min
Gochujang Ramen Noodles
30 Min