Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Slaw
- 1 jalapeño chili, stem removed
- ¼ bunch cilantro, leaves and tender stems
- 12 oz cabbage, cored, cut into wedges
- 2 oz mayonnaise
- 1 oz lime juice
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Fish
- 4 oz panko
- 3 oz cornstarch
- 1 tsp salt, divided, plus extra to season, to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season, to taste
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
- 2 oz mayonnaise
- 2 tsp yellow mustard
- 1 tsp garlic powder
- 1 tsp onion powder
- 1 tsp dried Mexican oregano
- ½ tsp ground cumin
- 24 oz cod fish fillet, cut into pieces (1 in. x 3 in. strips)
-
12
corn tortillas, warmed (see Tip)
lub 12 flour tortillas, warmed (see Tip) - Mexican crema, (see Variation)
- 2 limes, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 1154.8 kJ / 276 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 449.9 mg
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 min
Cajun Shrimp and Grits Waffles
1h 10min
Rainbow Salad
30min
Chicken Mole Verde
1 godz. 5 min
Meat Sauce
1h 45min
Cilantro Lime Sauce
10 min
Chimichurri Roast Chicken
1h 20 min
Philly Cheesesteak
50min
Shrimp Orzo with Peas
30min
Artichoke Alfredo Sauce
45min
Chicken Shawarma Bowl
1h