Marynowany ser typu feta

4.9 19 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 170 godz.
500 g

Składniki

  • wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
    375 g
  • chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
    5 g
  • mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
    2000 g
  • podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej
    10 kropli
  • soli niejodowanej
    80 g
  • mieszanych ziół, świeżych lub suszonych
    1 - 2 łyżki
  • olej do zalania sera

Wartości odżywcze na 500 g

Kalorie 1487.6 kcal / 6248.1 kJ
Białko 70.3 g
Tłuszcz 79.9 g
Węglowodany 124.7 g
Błonnik 8.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...