Urządzenia i Akcesoria
Marynowany ser typu feta
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 170 godz.
500 g
Składniki
-
375 g wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
-
5 g chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
-
2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
-
10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej
-
80 g soli niejodowanej
-
1 - 2 łyżki mieszanych ziół, świeżych lub suszonych
-
olej do zalania sera
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 500 g
Białko
70.3 g
Kalorie
6248.1 kJ /
1487.6 kcal
Tłuszcz
79.9 g
Błonnik
8.4 g
Węglowodany
124.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piwo imbirowe
25ωρ. 30 λεπτ.
Marynowane warzywa
48ωρ. 40 λεπτ.
Musztarda
36ωρ. 10 λεπτ.
Majonez
5 λεπτ.
Meksykański ser queso fresco
4ωρ.
Ser typu mascarpone
22ωρ.
Twaróg śmietankowy
3ωρ.
Ser typu halloumi
29ωρ.
Domowa ricotta
1ωρ. 15 λεπτ.
Kiełbasa słoikowa
26ωρ. 30 λεπτ.
Sos BBQ
30 λεπτ.
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1ωρ.