![Marynowany ser typu feta Marynowany ser typu feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ee9e1884-8647-42ae-9a31-fcd88b169c14/Derivates/907670ae-b81f-42a3-b72a-8f9ddc17266e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g wody, plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
- 5 g chlorku wapnia, w proszku (patrz wskazówka)
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej
- 80 g soli, niejodowanej
- 1 - 2 łyżki mieszanych ziół, świeżych lub suszonych
- olej, do zalania sera
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6248.1 kJ / 1487.6 kcal
- Białko
- 70.3 g
- Węglowodany
- 124.7 g
- Tłuszcz
- 79.9 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodko-ostry sos chili
25 min
Ser do smarowania
1 godz.
Meksykański ser queso fresco
4h
Musztarda pomarańczowa
15min
Ser typu halloumi
29h
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Musztarda
36h 10min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.
Twaróg śmietankowy
3 Std.
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Majonez
5min