Urządzenia i Akcesoria
Marynowany ser typu feta
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 170 godz.
500 g
Składniki
-
wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki375 g
-
chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)5 g
-
mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)2000 g
-
podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej10 kropli
-
soli niejodowanej80 g
-
mieszanych ziół, świeżych lub suszonych1 - 2 łyżki
-
olej do zalania sera
Wartości odżywcze na 500 g
Kalorie
1487.6 kcal /
6248.1 kJ
Białko
70.3 g
Tłuszcz
79.9 g
Węglowodany
124.7 g
Błonnik
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska