
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g wody, plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
- 5 g chlorku wapnia, w proszku (patrz wskazówka)
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej
- 80 g soli, niejodowanej
- 1 - 2 łyżki mieszanych ziół, świeżych lub suszonych
- olej, do zalania sera
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6248.1 kJ / 1487.6 kcal
- Białko
- 70.3 g
- Węglowodany
- 124.7 g
- Tłuszcz
- 79.9 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Musztarda
36 godz. 10 min
Meksykański ser queso fresco
4 godz.
Ser typu halloumi
29 godz.
Musztarda pomarańczowa
15 min
Zakwas na żur
72 godz. 5 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Syrop cytrynowo-ziołowy
55 min
Marynowane warzywa
48 godz. 40 min
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12 godz. 15 min
Ser do smarowania
1 godz.
Ciabatta
4 godz. 40 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.