
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g wody, plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
- 5 g chlorku wapnia, w proszku (patrz wskazówka)
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- 20 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5632 kJ / 1340.9 kcal
- Białko
- 68 g
- Węglowodany
- 120.4 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron jajeczny
1 Std.
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 Std. 10 Min
Jogurt naturalny
11 godz. 10 min
Domowa ricotta
1h 15min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Arabska mieszanka przypraw
5min
Majonez
5min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 Std.
Musztarda
36 godz. 10 min
Kołduny litewskie
1 godz. 50 min
Miękki ser kozi w ziołach
18 godz.
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10min