Urządzenia i Akcesoria
Ser typu halloumi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 29 godz.
300 g
Składniki
-
375 g wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
-
5 g chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
-
2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
-
10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
-
20 g soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
22.7 g
Kalorie
1877.3 kJ /
447 kcal
Tłuszcz
22.7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Majonez
5 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Kimchi
49 godz. 40 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min