Ser typu halloumi

Ser typu halloumi

4.6 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 29 godz.
300 g

Składniki

  • 375 g wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
  • 5 g chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
  • 2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
  • 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
  • 20 g soli

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 447 kcal / 1877.3 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 40.1 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...