![Ser typu halloumi Ser typu halloumi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5922a5a7-ea5a-4505-ba65-b290e3873d83/Derivates/bf8ebbd1-8479-422d-8d0b-17a9993234fd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g wody, plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
- 5 g chlorku wapnia, w proszku (patrz wskazówka)
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- 20 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5632 kJ / 1340.9 kcal
- Białko
- 68 g
- Węglowodany
- 120.4 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Ser do smarowania
1 Std.
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 Min
Musztarda
36 godz. 10 min
Ser typu mascarpone
22h
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 Std.
Twaróg śmietankowy
3h
Domowa ricotta
1 Std. 15 Min
Majonez
5 Min
Makaron jajeczny
1 Std.