
Urządzenia i Akcesoria
Ser typu halloumi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 29 godz.
300 g
Składniki
-
375 g wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
-
5 g chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
-
2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
-
10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
-
20 g soli
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
447 kcal /
1877.3 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
22.7 g
Węglowodany
40.1 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska