Urządzenia i Akcesoria
Ser typu halloumi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 29 godz.
300 g
Składniki
-
375 g wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
-
5 g chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
-
2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
-
10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
-
20 g soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
22.7 g
Kalorie
1877.3 kJ /
447 kcal
Tłuszcz
22.7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidorowy serek topiony
1 godz.
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Majonez
5 min
Jogurt naturalny
11 godz. 10 min
Meksykański ser queso fresco
4 godz.
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Twaróg śmietankowy
3 godz.
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Ser do smarowania
1 godz.
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.