Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- skórka otarta z ½ cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 70 g soku z winogron, niesłodzonego
- 200 g brzoskwini o białym miąższu, bardzo dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 50 g borówek, świeżych
- 1 ¼ łyżeczki żelatyny w proszku
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 722 kJ / 171 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmolada z całych jabłek
3 Std.
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1h
Dżem z owoców jagodowych
1h
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 min
Dżem z ciemnych winogron
1u. 50min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem z winogron
30 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1h 30min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25 min