Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g majonezu
- 25 g musu jabłkowego
- 25 - 30 g chrzanu, tartego, ze słoika
- 10 - 15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1934.3 kJ / 462 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20min
Dressing z kozim serem
10min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Dip paprykowo-orzechowy
10min
'Masło' z awokado
10min
Pasta z tuńczyka
20min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Pasta z sera owczego
10min
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Sos tatarski
5 min