Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de alubias verdinas secas
- 1000 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 1 diente de ajo
- 100 g de zanahoria en trozos
- 150 g de cebolla en trozos
- 100 g de puerro en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de pimentón
- 300 g de migas de bacalao remojadas y desaladas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1535 kJ / 367 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 14.4 g
- Sód
- 473.8 mg
Alternatywne przepisy
Garbanzos con compango (Cocción lenta)
13 Std.
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20h
Menestra de verduras al estilo asturiano (Cocción lenta)
2 Std. 45 Min
Alubias tolosanas con chorizo y tocino (Cocción lenta)
14h 25 min
Guiso de judías blancas con calamares y chorizo (Cocción lenta)
5 Std. 30 Min
Porrusalda con bacalao
40 Min
Fabas con pulpo (Cocción lenta)
21 Std.
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16h 30min
Porrusalda con calabaza
50 min
Garbanzos con carrilleras guisadas (Cocción lenta)
17h 30min
Judías de El Barco de Ávila guisadas con calamares (Cocción lenta)
19 godz.
Marmitako
40 Min