Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de alubias verdinas secas
- 1000 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 1 diente de ajo
- 100 g de zanahoria en trozos
- 150 g de cebolla en trozos
- 100 g de puerro en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de pimentón
- 300 g de migas de bacalao remojadas y desaladas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1535 kJ / 367 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 14.4 g
- Sód
- 473.8 mg
Alternatywne przepisy
Lentejas guisadas con verduras
2h 50 min
Alubias con bacalao
30 min
Porrusalda con bacalao
40 Min
Garbanzos con compango (Cocción lenta)
13h
Judías de El Barco de Ávila guisadas con calamares (Cocción lenta)
19h
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20h
Alubias tolosanas con chorizo y tocino (Cocción lenta)
14 Std. 25 Min
Garbanzos con carrilleras guisadas (Cocción lenta)
17h 30min
Marmitako
40 Min
Fabas con pulpo (Cocción lenta)
21h
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16h 30min
Judías de El Barco de Ávila con magro de cerdo (Cocción lenta)
15h 50min