Risotto asparagi e zafferano
TM6

Risotto asparagi e zafferano

4.6 (530 ocen)

Składniki

  • 35 g di cipolla a listarelle
  • 350 g di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di pistilli di zafferano (vedere consigli)
    lub 1 bustina di zafferano in polvere
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 20 g di burro
  • Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1766 kJ / 422 kcal
Białko
8.7 g
Węglowodany
68.1 g
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy