Risotto ai carciofi
TM6 TM5

Risotto ai carciofi

4.4 (267 ocen)

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 40 g di scalogno
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di carciofi mondati (300 g se da pulire) a spicchi
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 60 g di vino bianco secco
  • 800 - 820 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
  • 20 g di burro

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1930 kJ / 461.3 kcal
Białko
10.6 g
Węglowodany
91 g
Tłuszcz
17.9 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
3.7 g
Sód
132.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy