![Risotto ai carciofi Risotto ai carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bc1c917c-ad05-478c-814e-2d951731e165/Derivates/88276201-63e1-4093-a25f-09e2f3baa792.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 40 g di scalogno
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carciofi mondati (300 g se da pulire) a spicchi
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino bianco secco
- 800 - 820 g di acqua
-
1
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1930 kJ / 461.3 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 132.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai funghi
35min
Pasta integrale menta e carciofi
40 Min
Risotto carciofi e speck
40 Min
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35min
Risotto alla pescatora
35min
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40 Min
Risotto ai funghi porcini
35min
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40 Min
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35min
Risotto zucca e salsiccia
40 Min
Risotto agli asparagi
30 Min
Risotto asparagi e zafferano
35min