Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 100 g di vino bianco
- 800 g di brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di zucchine a dadini
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 20 foglioline di menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 187 kJ / 448 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 66.6 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30min
Risotto agli asparagi
30min
Risotto burrata e piselli
40min
Risotto spinaci e piselli
35min
Risotto finocchi e zafferano
30min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Risotto mele e radicchio rosso
40min
Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
30min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min
Risotto asparagi e zafferano
35min
Risotto asparagi e fragole
35min