Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima a metà
- 80 g di cipolla bianca in quarti
- 150 g di peperone rosso a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di peperone giallo a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di gambi di sedano a fettine (1-1.5 cm)
- 300 g di melanzana, con la buccia ed a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di olive nere denocciolate
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 30 g di capperi sott'aceto sgocciolati
- 30 g di pinoli
- 20 g di aceto di vino bianco
- 300 g di pomodori pelati
- 5 foglioline di basilico fresco lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Caponata (TM6)
1h 30min
Peperoni in agrodolce
30min
Melanzane piccanti e lenticchie
30min
Sarde in saor
25h
Peperoni ripieni alla barese
55p
Sarde a beccafico
35min
Caponata di mele
50min
Bruschette con patè di pomodori secchi all'arancio
4 Std. 10 Min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Melanzane e zucchine marinate
1hod. 35min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10min
Patè di pomodori secchi e tonno
15 Min