![Caponata alla catanese Caponata alla catanese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/91AB2E54-1CE2-49E2-941B-9FD8A896D1BA/Derivates/9FCBCD5F-C8FF-486E-8C18-CAD0E38C6F83.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima a metà
- 80 g di cipolla bianca in quarti
- 150 g di peperone rosso a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di peperone giallo a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di gambi di sedano a fettine (1-1.5 cm)
- 300 g di melanzana, con la buccia ed a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di olive nere denocciolate
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 30 g di capperi sott'aceto sgocciolati
- 30 g di pinoli
- 20 g di aceto di vino bianco
- 300 g di pomodori pelati
- 5 foglioline di basilico fresco lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Caponata di pesce spada e melanzane
1h 30min
Caponata di verdure delle Madonie
50 Min
Melanzane e zucchine marinate
1 godz. 35 min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45min
Caponata di mele
50 Min
Peperoni ripieni alla barese
55 Min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 Min
Bruschette con melanzane
30 Min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30 min
Contorno di melanzane, cipolle e pomodori
35min
Peperoni in agrodolce
30 Min
Caponata (TM6)
1h 30min