Urządzenia i Akcesoria
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
30 sztuk
Składniki
-
50 g migdałów, w płatkach
-
70 g wiórków kokosowych plus 4-5 łyżek do obtoczenia
-
400 g mleka kokosowego
-
250 g płatków ryżowych błyskawicznych
-
70 g daktyli, suszonych, bez pestek pokrojonych w paski
-
50 g wody
-
20 g mąki kokosowej
-
200 g truskawek, świeżych200 g truskawek, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
-
10 g oleju kokosowego płynnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
2.8 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
427.8 kJ /
102.2 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Wegańskie ciastka korzenne
1 godz.
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min