Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 40 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel fin
- 600 g d'eau, pour la cuisson
- 2 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 1 œuf
- 2 c. à soupe de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1010 kJ / 237 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Streusel
2h
Manneles
1 godz. 30 min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1 Std. 55 Min
Fougasse
2h
Pâtes fraîches
1sa
Pretzels
1h 15min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Pain ciabatta
3h 45min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Gnocchis
45 dk
Kougelhopf
2h 55 min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20min