![Crumble alle pere e crema di ricotta Crumble alle pere e crema di ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC8E60B9-2368-4680-9D6D-5331FDE89990/Derivates/8de30784-d833-403a-8f4b-84c99e0490c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pere in infusione
- 80 g di acqua
- 80 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia a pezzi
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 bacca di anice stellato
- 2 pere
Crumble
- 80 g di farina tipo 1
- 70 g di mandorle
- 2 chiodi di garofano
- 90 g di zucchero di canna
- 60 g di burro a pezzi
- 20 g di Rum
Crema di ricotta
- 150 g di ricotta di pecora, setacciata
- 10 g di Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4795 kJ / 1146 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 137.6 g
- Tłuszcz
- 53.5 g
- Błonnik
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Gelato alla ricotta con mirtilli e coulis di lamponi
4 Std. 30 Min
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30min
Vellutata di topinambur e salvia
50 Min
Fichi freschi ripieni
20min
Crema inglese
15 Min
Crema di topinambur e tartufo
55 Min
Bavarese alla liquirizia
5h 15min
Mousse alle fragoline di bosco
4 Std. 30 Min
Crumble di mele e ciliegie
1 Std.
Canapè di anguria con feta e noci
20min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min