Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pere in infusione
- 80 g di acqua
- 80 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia a pezzi
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 bacca di anice stellato
- 2 pere
Crumble
- 80 g di farina tipo 1
- 70 g di mandorle
- 2 chiodi di garofano
- 90 g di zucchero di canna
- 60 g di burro a pezzi
- 20 g di Rum
Crema di ricotta
- 150 g di ricotta di pecora, setacciata
- 10 g di Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4795 kJ / 1146 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 137.6 g
- Tłuszcz
- 53.5 g
- Błonnik
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40 Min
Vellutata fredda di zucchine e menta
1sa 30 dk
Biscotti salati con olive nere e semi di chia
1sa 30 dk
Canapè di cetrioli con mousse di tonno
10 Min
Gazpacho feta e cetrioli
1 Std. 10 Min
Crema al mandarino
20 min
Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)
50 dk
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2 Std. 30 Min
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3h 30min
Crema di lattuga e menta
35 dk
Crema di pesche caramellate e cannella
2 godz. 15 min
Crumble di frutta secca, mele e caramello
1sa