Crumble alle pere e crema di ricotta

Crumble alle pere e crema di ricotta

4.5 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porzioni

Składniki

Pere in infusione
  • di acqua
    80 g
  • di zucchero
    80 g
  • stecca di vaniglia a pezzi
    1
  • arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • bacca di anice stellato
    1
  • pere
    2
Crumble
  • di farina tipo 1
    80 g
  • di mandorle
    70 g
  • chiodi di garofano
    2
  • di zucchero di canna
    90 g
  • di burro a pezzi
    60 g
  • di Rum
    20 g
Crema di ricotta
  • di ricotta di pecora setacciata
    150 g
  • di Rum
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1146 kcal / 4795 kJ
Białko 20.1 g
Tłuszcz 53.5 g
Węglowodany 137.6 g
Błonnik 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...